Wat is een Google Ads script?

Wat is een Google Ads script?

Google Ads scripts zijn automatiseringen in javascript om bepaalde taken in Google Ads automatisch uit te laten voeren. Je kunt eigenlijk bijna alle taken instellen als je weet hoe het werkt. Het wordt vooral gebruikt om standaard taken uit te voeren die normaal gesproken handmatig moeten gebeuren. Dit bespaart je dus veel tijd.

Voorbeelden van Goede Google Ads scripts

  • Performance rapport script: Dit is een script voor het automatisch genereren van Google Ads rapporten. Je kunt bijvoorbeeld wekelijks een rapport in Google sheets laten genereren met de belangrijkste data uit je campagnes.
  • Ad customizer script: Je kunt hier automatische updates mee door laten voeren aan al je Ads tegelijk. Dit bespaart je veel tijd. Je kunt dit koppelen aan bijvoorbeeld een spreadsheet waar de prijzen en beschikbaarheid van je producten staan.
  • CTR-rapport script: Het CTR-rapport is ook een automatisch gegenereerd rapport dat je CTR van je advertenties bijhoudt. Je kunt zo in een oogopslag zien welke ads je moet verbeteren in plaats van dat je in elke ad groep apart moet gaan kijken.
  • Automatic placement exclusion script: Dit script is gemaakt om automatisch de slechte werkende placements uit te schakelen voor je videocampagnes binnen het display netwerk. Het zorgt ervoor dat je geen budget verspilt aan plaatsingen die een lage kans op conversie hebben.
  • Flexible budgets script: Wanneer je flexibele budgetten in wilt stellen bijvoorbeeld een oplopend budget kun je dit met een script doen. Je budget is dan automatisch geüpdatet bij voorbeeld van 100 naar 200 naar 300 et cetera. Zoiets werkt het beste bij specifieke acties die je op de dag zelf het meeste wilt promoten.
  • Bid schema coördinator script: Wanneer jij flexibele biedingen wilt die je gemakkelijk aan kunt passen in een Google sheet dan is dit script iets voor jou.

Hoe installeer je een Google Ads script?

Je kunt het script gewoon in je script editor binnen Google ads zetten en het begint meteen te werken nadat op je op ‘authorize’ drukt. Je kunt op internet zoeken naar scripts die al door andere gemaakt zijn en gratis te downloaden zijn maar je kunt het ook zelf in elkaar zetten. Je zult dit dan zelf in Javascript moeten maken. Omdat er al zo veel scripts gemaakt zijn voor bepaalde taken is het meestal niet nodig om dit zelf te moeten maken.

Heb je hulp nodig bij gebruiken van Google Ads scripts? Wij staan klaar om je te helpen! Laat je Google Ads campagnes aan ons over!