Wat zijn Google Shoppable Image Ads?

Wat zijn Google Shoppable Image Ads?

Google Shoppable Image Ads bieden consumenten de mogelijkheid om direct producten te kopen via jouw afbeelding in Google Images. Dé uitgelezen kans dus voor adverteerders om producten direct bij de doelgroep te brengen. Maar wat is de verdere meerwaarde van Google Shoppable Image Ads nou eigenlijk? De Groot Online Consultancy laat je graag kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van Google Shoppable Image Ads.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Waar voorheen de focus binnen Google voornamelijk op tekst lag, is dit de laatste jaren flink aan het veranderen. Want hoe cliché het ook klinkt: een beeld zegt nog steeds veel meer dan duizend woorden. In 2017 lanceerde Google daarom de Showcase Shopping ads. Met behulp van video werd het voor consumenten een stuk eenvoudiger om een keuze te maken uit de te kopen producten. Video helpt enorm met het opdoen van ideeën, het ontdekken van nieuwe producten en merken. Met Google Shoppable Image Ads gaat Google nog een stapje verder. Afbeeldingen om consumenten te bereiken, om ze nieuwsgierig te maken. Maar ook de mogelijkheid om via de afbeelding direct een aankoop te doen.

Wat is de meerwaarde van Google Shoppable Image Ads?

De meerwaarde van Google Shoppable Image Ads is dat deze advertenties uitgelicht kunnen worden op de websites van Google Partners en binnen Google Image Search. Het biedt de zoekende consument de mogelijkheid om direct tot een aankoop over te gaan. De drempel van het eerst zelf op zoek gaan op verschillende websites wordt hierdoor weggenomen. Amerikaans onderzoek wijst uit dat Google de eerste plaats is waar Amerikaanse consumenten een nieuw merk of product vinden. Aldus Surojit Chatterjee, vice president product management bij Google Shopping. Daarnaast blijkt dat 50% van de online shoppers een aankoop wil doen, nadat ze een afbeelding van het product hebben gezien.

Google Shoppable Image Ads interessant voor de Nederlandse markt?

De testresultaten van Google Shoppable Image Ads komen nu voornamelijk nog uit de Verenigde Staten. Toch denken wij dat het ook erg interessant is voor de Nederlandse markt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Google Shoppable Image Ads? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.