Wat zijn Google-zoekpartners?

Wat zijn Google-zoekpartners? 🤝

Google-zoekpartners zijn de partnerwebsites van Google. Het zijn websites waar je advertenties van Google Ads ook vertoond worden. Dit is anders dan het Display netwerk wat ook bestaat uit websites waar je Google Ads advertenties worden getoond. Er zijn natuurlijk ook websites die zoekpartner zijn en ook in het display netwerk zitten.

Wat voor soort websites zijn Google-zoekpartners?

  • Google-zoeksites zoals Google Shopping, Maps, Afbeeldingen
  • Pagina's met zoekresultaten
  • Interne zoekresultaten en productpagina's op sites als eBay

Is het verstandig om Google-zoekpartners toe te voegen aan je campagne?

Dit zal je zelf moeten testen omdat het niet altijd hetzelfde resultaat geeft. Het feit blijft natuurlijk wel dat je je bereik hiermee weer een stukje vergroot en op meerdere plaatsen zichtbaar bent. Het is dus van je budget afhankelijk. Wanneer je maar een klein budget hebt dan hoef je je bereik dus ook niet te vergroten met Google-zoekpartners. Wanneer je een groot budget hebt dat je al niet opmaakt op de zoekwoorden die jij target dan is het natuurlijk een geweldig idee.

Je kunt ook zelf testen of het werkt door aparte campagnes of experimenten te maken met of zonder Google-zoekpartners. Mocht je dus niet zeker weten of het zin heeft of dat het alleen maar extra kosten met zich meebrengt dan kun je het goed testen.

Het maken en onderhouden van Google Ads campagnes is een vak apart. Je kunt natuurlijk altijd je Google Ads campagnes uitbesteden aan ons.