Wat zijn uitgebreide tekstadvertenties (expanded text ads)?

Wat zijn uitgebreide tekstadvertenties (Expanded Text Ads)? 🤔

De expanded tekstadvertenties zijn de uitgebreide tekstadvertenties. Dit zijn tegenwoordig eigenlijk de standaard tekstadvertenties omdat de normale tekstadvertenties oud zijn en het niet meer doen. De expanded tekstadvertenties bestaan uit 3 koppen van 30 tekens maximaal en 2 beschrijvingen van maximaal 90 tekens. Soms maar niet altijd zijn er ook extensies aan toegevoegd. Dit is echter geen onderdeel van de Ad zelf. Daarnaast kun je aan de zichtbare link nog twee keer 15 tekens toevoegen. Een uitgebreide tekstadvertentie ziet er als volgt uit:

 Tekst Ad

Hoe werken expanded tekst ads?

Google laat Altijd minimaal 2 koppen en 1 beschrijving zien. De derde kop en de tweede beschrijving komt niet altijd in beeld omdat dit soms ook niet goed op het scherm past bij een telefoon bijvoorbeeld. Terwijl je je uitgebreide tekstadvertentie aan het maken bent kun je tegelijkertijd een voorbeeld zien van hoe het er op de desktop en op de telefoon uitziet.

Andere varianten van tekstadvertentie zijn responsive en dynamic ads. Responsive ads bestaan uit meerdere verschillende variaties zodat het systeem van Google dit zelf kan samenstellen tot de perfecte ads. Dynamische ads die worden volledig zelf gegenereerd door Google aan de hand van de landingspagina. Je voert hier zelf alleen de beschrijving in.

Heb jij nog hulp nodig bij je Google Ads strategie of advertenties? Neem dan gerust eens een kijkje op onze Google Ads uitbesteden pagina!