Welke Google Ads certificeringen zijn er?

Welke Google Ads certificeringen zijn er?

Welke Google Ads-certificeringen zijn er? Adverteren via Google Ads is voor leken op het gebied van online marketing best ingewikkeld. Daarom is het nuttig om hulp te vragen bij mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Op die manier haal jij het meeste uit jouw advertenties op Google. Maar hoe weet je zeker dat degene die jij inschakelt alles weet over Google Ads? Door te kijken of de persoon in kwestie de juiste Google Ads-certificeringen heeft! In dit artikel bespreken we wat een Google Ads-certificering is en welke Google Ads-certificeringen er zijn.

Wat is een Google Ads-certificering?

Een Google Ads-certificering is een bewijs van Google dat iemand verstand heeft van de algemene en gevorderde functies van Google Ads. Om een of meerdere Google Ads-certificeringen te behalen, leg je verschillende testen af waarin je aantoont dat je de nodige kennis bezit. Bezit iemand een Google Ads-certificering? Dan is diegene volgens Google een online advertentieprofessional!

Welke Google Ads-certificeringen zijn er?

Er bestaan verschillende Google Ads-certificeringen. Hoe meer certificeringen iemand bezit, hoe meer verstand hij of zij heeft van de verschillende manieren waarop je kunt adverteren met Google Ads.

Google Ads Search-certificering

Bezit iemand een Google Ads Search-certificering? Dan weet deze persoon precies hoe hij/zij campagnes aanmaakt en optimaliseert in het zoeknetwerk van Google. Hij/zij kan jou dus helpen om met jouw website op bepaalde zoekwoorden te adverteren. Ook helpt diegene jou om de juiste doelgroepen te bereiken en specifieke marketingdoelen te behalen.

Google Ads Display-certificering

Met het Google Display Netwerk toon je advertenties aan mensen die op een andere website browsen, een YouTube-video bekijken, hun Gmail-account checken of mobiele apparaten en apps gebruiken. Bezit iemand een Google Ads Display-certificering? Dan weet deze persoon hoe hij/zij het Google Display Netwerk moet inzetten om zoveel mogelijk rendement te halen uit jouw investering en jouw marketingdoelen te behalen.

Google Ads Video-certificering

Bezit iemand een Google Ads Video-certificering? Dan is hij/zij gespecialiseerd in het behalen van resultaat met video-advertenties op YouTube. Diegene weet precies hoe video ingezet kan worden om potentiële klanten te bereiken in iedere fase van het aankooptraject en op grote schaal.

Google Ads-certificering voor Shopping-advertenties

Verkoop je producten? Dan zijn de Shopping-campagnes handig om deze producten te promoten en meer bezoekers te trekken naar je (web)winkel. Is iemand in het bezit van een Google Ads-certificering voor Shopping-advertenties? Dan weet diegene precies hoe je Shopping-campagnes inzet en optimaliseert. Hij of zij maakt de campagnes zo dat het bereik van de advertenties geoptimaliseerd wordt en het aantal verkopen toeneemt.

Meer weten?

Wil je alles halen uit jouw advertenties via Google Ads? Laat onze Google Ads-gecertificeerde medewerkers jou helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op.