Wat is Google Documenten?

Wat is Google Documenten?

Wat is Google Documenten?

Google Documenten is de gratis online tekstverwerker van Google. Je gebruikt deze tekstverwerker in je browser en hoeft de software dus niet eerst te downloaden. Je benadert Google Documenten door naar https://docs.google.com te gaan. Documenten die je maakt in Google Documenten worden automatisch opgeslagen in je Google Drive. Dat is een opslagruimte voor je bestanden online, dus niet op je computer zelf.

Wat kun je met Google Documenten?

Met Google Documenten kun je online documenten maken, bewerken, delen en printen. De documenten kun je vanaf elke computer openen; mits de computer een internetverbinding heeft, natuurlijk.

Waarin onderscheidt Google Documenten zich van Microsoft Word?

Nu je weet wat Google Documenten is, vraag je je misschien af: waarom zou ik gebruik maken van deze software? Waarin onderscheidt Google Documenten zich van Microsoft Word?

Het belangrijkste onderscheid tussen Google Documenten en Microsoft Word, zijn de samenwerkingsfuncties. Het document wordt op één online plek opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat het document niet steeds heen en weer hoeft te mailen. Als jij een aanpassing maakt aan het document, kan degene met wie je het document deelt dat direct zien, zonder het bestand eerst te hoeven downloaden. Met Google documenten kun je zelfs eenvoudig tegelijk online aan een document werken.

Google Spreadsheets en Presentaties

Naast tekstdocumenten kun je ook Spreadsheets en Presentaties online maken en bewerken. De onderdelen Google Presentaties en Google Spreadsheets vind je op de Homepage van Google Documenten.

Meer over Google Spreadsheets.
Meer over Google Presentaties.

Google Account

Om te werken met Google Documenten heb je een Google-account nodig. Een Google Account maak je hier aan. Met een Google-account heb je toegang tot verschillende Google-producten, zoals Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Je kunt elk gewenst e-mailadres verbinden aan een Google-account, dit hoeft dus niet per se een Gmail-adres te zijn!

Google Marketing

Search Cobra is gespecialiseerd in alle vormen van online marketing, waaronder marketing via Google. Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.