Wat is Google Presentaties?

Wat is Google Presentaties?

Iedereen die wel eens een presentatie heeft gehouden of bijgewoond is bekend met PowerPoint: met dit Microsoft Office-programma maak je presentaties die bestaan uit dia’s. Maar wist je dat er alternatieven bestaan voor dit veelgebruikte programma? PowerPoint is niet het enige programma waarmee je een presentatie kunt maken. Eén van de alternatieve is Google Slides, of in het Nederlands: Google Presentaties.

Wat is Google Presentaties?

Google Presentaties is - zoals de naam al suggereert - een programma van Google waarmee je presentaties kunt maken. Je gebruikt deze software in je browser en hoeft het dus niet eerst software te downloaden. Bovendien is het gratis! De presentaties die je maakt worden in Google presentaties worden automatisch opgeslagen in je Google Drive, een opslagruimte voor je bestanden in de cloud.

Wat moet ik gebruiken: Google Presentaties of PowerPoint?

Google Presentaties lijkt heel erg op Microsoft Office PowerPoint. Dit maakt het werken met Google Presentaties gemakkelijk voor mensen die al gewend zijn om te werken met PowerPoint. Het grote voordeel van werken met Google Presentaties is dat samenwerken aan een presentatie eenvoudiger wordt. Je kunt een presentatie delen zonder het bestand op te slaan. Dat geldt ook als je deze opent: je hoeft hem niet te downloaden maar bekijkt hem gewoon in je browser online. Ook kun je heel eenvoudig tegelijk online aan een presentatie werken.

PowerPoint heeft ook een online versie: PowerPoint online. Dit programma biedt dezelfde functies als Google Presentaties als het gaat om delen en samenwerken. Maar veel mensen vinden Google Presentaties hierin gebruiksvriendelijker.

Nadelen van Google Presentaties versus PowerPoint

Helaas zijn er ook een paar nadelen aan het gebruiken van Google Presentaties ten opzichte van PowerPoint. Zo kun je in PowerPoint handmatig thema’s maken, terwijl je in Google Documenten slechts uit een aantal thema’s kunt kiezen. Ook heb je bij PowerPoint meer opties als het gaat om overgangen en animaties. Ten slotte biedt PowerPoint meer opties voor het toevoegen van media. Denk bijvoorbeeld aan het insluiten van YouTube-video’s.

Google Documenten en Spreadsheets

Naast Google Presentaties, biedt Google verschillende andere online software aan die nuttig zijn voor bedrijven. Zo kun je teksten maken, bewerken en delen met de online tekstverwerker Google Documenten. Berekeningen maak je in Google Spreadsheets.

Meer over Google Documenten.
Meer over Google Spreadsheets.

Google Account

Om te kunnen werken met Google Presentaties heb je een Google Account nodig. Een Google Account maak je hier aan. Je kunt elk e-mailadres gebruiken om een Google Account aan te maken. Het account geeft je toegang tot verschillende Google-producten, zoals Drive, Documenten, Spreadsheets en  Google Presentaties.

Google Marketing

DGOC Online Marketing is gespecialiseerd in alle vormen van online marketing, waaronder marketing via Google. Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.