Hoeveel reviews moet je verzamelen?

Reviews, hoeveel heb je er nodig?

Is het aantal reviews echt zo belangrijk? Of is alleen de kwaliteit van de reviews belangrijk? Het aantal reviews is erg belangrijk voor je online business en om antwoord te kunnen geven op deze vragen willen we eerst uitleggen waarom dit zo is.

Waarom zijn reviews zo belangrijk?

Reviews geven vertrouwen aan de potentiële klanten en je websitebezoekers. Zonder reviews is het lastig te bepalen of een website of webshop betrouwbaar is of niet. Wanneer er verschillende klantcases of goede reviews te vinden zijn dan vergroot je je kans aanzienlijk dat iemand je producten of diensten zal kopen.

Is de kwaliteit of de kwantiteit van reviews belangrijker?

Dit is allebei belangrijk maar kwalitatief goede reviews krijgen is vaak wel lastiger. Vaak kijkt men alleen naar het aantal sterren en het aantal reviews dus dan maakt dit niet heel veel uit. Wanneer een potentiële klant echt je reviews gaat lezen dan is het beter wanneer de reviews veel inhoud hebben. Wanneer je dus een klant om een review vraagt dan kun je het beste vragen om een uitgebreide review. Het liefst zelfs met productafbeeldingen en productvideo’s van je producten in gebruik.

Gebruik je Amazon als platform om te verkopen? Je kunt dan gebruik maken van Amazon VINE. Dit is een review programma van Amazon waar je gratis producten uitdeelt aan professionele VINE reviewers. In ruil voor het product zullen deze professionele reviewers je product gebruiken, testen en uitgebreid reviewen op je productpagina’s. Deze reviews zijn van hoge waarde.

Tips om je aantal reviews te verhogen

Ook wij weten dat het niet zo makkelijk is om het aantal reviews maar eventjes te verhogen. Dit is helaas vaak een moeilijke taak die vaak ook langer duurt dan dat je zou willen. Daarom gaan we hier een aantal tips bespreken over hoe je dit jezelf makkelijker kunt maken.

  • Gebruik e-mailmarketing
  • Voeg review kaartjes aan je product
  • Voeg review widgets toe aan je website
  • Reageer op je reviews
  • Heb je een offline business? Vraag de klant persoonlijk!
  • Geef iets cadeau in ruil voor een review
  • Doe een winactie in ruil voor reviews

Maar hoeveel reviews moet je nou verzamelen?

Hoe hoger het aantal reviews is hoe beter zou je misschien zeggen. In principe is dit ook wel waar maar denk er wel aan dat een uitgebreide review veel meer waarde geeft dan alleen een sterretje met een reactie van 1 woord. Probeer dus zo veel mogelijk goede reviews te verzamelen en reageer hier vervolgens ook weer op. Dit geeft de klant nog meer vertrouwen.

Heb jij meer hulp nodig met je review marketing? Neem contact op met ons team dan helpen wij je met veel plezier verder!