Wat is domain authority

Wat is Domain Authority (DA)?

Domain authority oftewel DA is een waarde die wordt gegeven aan een domein. Het is een waarde tussen de 1 en de 100. Het is ontworpen door het bedrijf Moz. Moz gebruikt 40 verschillende factoren zoals inbound links om deze score te kunnen bepalen.

Tegenwoordig houdt Google rekening met meer dan 200 factoren bij het bepalen van de ranking van een SERP, dus het is bijna onmogelijk om uw website en inhoud te optimaliseren voor al deze factoren

Google gebruikt je domeinautoriteit om ervoor te zorgen dat je content van de hoogste kwaliteit over je specifieke onderwerpen kunt bieden. Wanneer je dit doet heb je een goede domeinautoriteit en verbetert Google de positie je ranking.

Linkbuilding

Google backlinks die bestaan een grote diversiteit aan sites met een hoge autoriteit. De zoekmachine beschouwt dit als een kenmerk van een betrouwbare website. Gratis SEO-tools zoals SEMrush Backlink Checker en Moz Link Explorer kunnen je helpen dit te meten.

Maak goede content

Een deel van het zoekalgoritme van Google rangschikt je inhoud op basis van verkeer, organisch verkeer, direct verkeer via Chrome, tijd op de site, bouncepercentage, SERP CTR, vermeldingen op gezaghebbende websites en terugkerende bezoekers. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden en dit te optimaliseren. Het beste is dus om gewoon echt goede relevante content te maken die waarde geeft. Je zult dan automatisch organisch ook eerder backlinks naar je website krijgen.

Skyscraper

De skyscraper-methode is een SEO-strategie waarbij je de inhoud van een concurrent die op nummer één staat verbeterd. Deze hebben meestal veel backlinks namelijk. Vervolgens maak je inhoud die beter is en gebruik je backlink checkers om er achter die komen wat de backlinks zijn. Daarna kun je deze websites vragen om de link te vervangen met een link naar jouw eigen website. Het is natuurlijk niet altijd succesvol maar ook al doen er 10 van de 100 dit wel dan heb je al een leuk aantal backlinks erbij.

Je kunt ook andere websites met een hoge autoriteit vragen om naar je beste artikelen te linken mochten deze relevant genoeg zijn.

Uiteindelijk heeft u op korte termijn niet veel controle over de domeinautoriteit van je website. Maar SEO is natuurlijk ook een lange termijn strategie en zolang hier constant mee bezig blijft dan gaat het uiteindelijk steeds beter lukken. Een ander goedwerkend idee is om een kennisbank te maken.

SEO e-book downloaden

Wil jij je SEO uit laten besteden? Dat kan ook! Neem een kijkje op onze SEO uitbesteden pagina!