Wat is domein autoriteit?

Wat is domein autoriteit?

Domein autoriteit, of ook wel domain authority, is de waarde die je websitedomein heeft. Je domein is de naam van je website. Het is een score tussen de 0 en 100 en geeft aan hoe jouw website qua SEO presteert. Hoe hoger de score, hoe relevanter en belangrijker Google je website vindt. Naast domein autoriteit heb je ook pagina autoriteit en link autoriteit. In deze tekst gaan we in op wat domein autoriteit is.

Wat is domein autoriteit?

Domein autoriteit is geen score die Google zelf maakt. Het is ontwikkeld door Moz, een specialist op het gebied van SEO. Volgens Moz heeft de hele SEO-opbouw van je website invloed op de domein autoriteit score. Het linkprofiel (backlinks) en de technische staat van je website bepalen voornamelijk de hoogte van de score. De score voor domein autoriteit ligt tussen de 0 en 100. Hoe hoger de score uitvalt, hoe beter Google je website vindt. Maar een score van 100 komt zelden voor. Alleen websites als Google en Facebook bereiken dat. Maar wat is wel een goede score voor jouw website? Dat hangt af van je concurrentie. Je moet domeinwaarde zien als een vergelijking van een score die hoger of lager is dan je concurrentie. Is jouw score hoger dan je concurrent, dan verschijn je (waarschijnlijk) hoger op de resultatenpagina in Google. En andersom, als jouw score lager is dan die van je concurrent, verschijn jij (waarschijnlijk) lager op de resultatenpagina in Google. Je kunt jouw score meten via de MozBar.

Domein autoriteit verhogen

Domein autoriteit kun je verhogen met zoekmachine optimalisatie. Het is een proces dat veel tijd kost. In kleine stapjes maak je je website relevanter voor zoekmachines, door alle relevante onderdelen aan te pakken. Het kan weken of zelfs maanden duren voor je verschil ziet. En bedenk ook dat een lage score verhogen makkelijker is dan een hoge score verder verhogen. Wanneer je aan de slag wilt met domein autoriteit, zul je de technische staat van je website moeten onderzoeken. Dit weegt namelijk zwaar mee in de Moz score. Hieronder vallen onder meer:

  • de laadsnelheid
  • mobielvriendelijkheid
  • veilige verbinding
  • structured data
  • sitemap
  • relevante content
  • backlinks.

SEO e-book downloaden

Nu weet je dat domein autoriteit de SEO-waarde van je website laat zien. Wij kunnen je helpen je website te optimaliseren voor zoekmachines. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.