Wat is een title-tag bij afbeeldingen?

Wat is een title-tag bij afbeeldingen?

De title-tag van een afbeelding is net als de alt-tag een attribuut van de afbeelding. Het is een stukje tekst in de HTML-code die de titel van een afbeelding bepaald.

Voorbeeld van een title tag:

<img title="Interne linkbuilding" alt="Een omslagafbeelding over interne linkbuilding met neon letters" src="interne-linkbuilding-1400x460-1.png">

In het bovenstaande voorbeeld kun zie je in het gedeelte ‘img title=”Interne linkbuilding”’ de titel van het plaatje. Het gaat hier om de afbeelding van een artikel over interne linkbuilding.

Waar wordt een title tag voor gebruikt bij afbeeldingen?

De titel verschijnt als je met de muis over een afbeelding beweegt. Het is de naam van de afbeelding. De alt-tag wordt getoond wanneer een afbeelding niet in staat is om te laden op een pagina.

Voor SEO is het belangrijker om een alt-tag toe te voegen dan een titel maar het is natuurlijk het beste als het allebei gewoon goed staat. Het is maar een kleine moeite om een afbeelding een logische titel te geven. Een titel bestaat vaak ook maar uit 1 of een paar woorden. Het beste is natuurlijk om zoekwoorden te gebruiken waar je op gevonden wil worden. Dit moet je alleen niet gaan overdrijven. Je kunt dus het beste gewoon 1 zoekwoord die het meest overeen komt toevoegen.

SEO e-book downloaden

Ga je zelf aan de slag met je title-tags en SEO of besteed je het toch liever uit? Denk dan eens aan onze zoekmachine optimalisatie diensten. Wij helpen je graag verder!