h1 tags

Wat is een H1 tag?

Een H1 tag is stukje code om van een stukje tekst een titel te maken. Het wordt ook wel eens kop 1 genoemd en er mag er maar één van op een pagina staan. Er zijn ook H2, H3, H4, H5 en H6 tags, dit zijn weer tussenkoppen en sub paragrafen. Het is echter niet nodig meestal om verder te gaan dan H3 tag.

Hoe hoger in de ranglijst een kop is, hoe meer waarde Google aan zo’n kop geeft. De H1 krijgt de meeste waarde omdat dit de hele pagina het beste beschrijft. Daarna komen de H2 en H3 aan de beurt.

De HTML-tag is de tag die op een pagina zichtbaar is. De H1 titel staat in de HTML-code tussen de -tags (zonder spaties). Om deze titel te laten opvallen is hij ook anders opgemaakt met een groter lettertype.

Voorbeeld van een H1 tag:

Wat is een H1 tag? (maar dan zonder spaties)

Waarom is een H1 tag belangrijk voor SEO?

Een zoekmachine probeert altijd zijn best te doen om een bepaalde pagina goed te begrijpen. Een van de belangrijkste manier om de pagina goed de begrijpen is om naar de titel en naar de H1 tag te kijken. De titel tag bestaat ook deze staan tussen

-tags. Dit is de titel die je in de zoekmachine terug kunt vinden. Het staat dus tussen de SERP’s en de H1 titel staat op de pagina zelf.

Bij het crawlen van een pagina lezen de crawlers van zoekmachines de HTML-code en proberen ze te zien welke zinnen tussen de H1, H2 en H3 tags staan. Dit toont vaak goed aan wat er op de pagina te vinden is. Wanneer je zoekwoorden in je H1-tag gebruikt, helpt je zoekmachines begrijpen waar je pagina over gaat.

Een andere reden waarom het goed is voor SEO is omdat het makkelijker wordt om door je pagina te navigeren en iemand ziet sneller hoe een pagina is opgebouwd en waar welke sub paragrafen te vinden zijn.

Je kunt ook bijvoorbeeld een inhoudsopgave maken op je pagina met links naar de desbetreffende paragrafen en H2 sub koppen. Dit maakt het een stuk makkelijker voor een lezer van je pagina.

SEO e-book downloaden