Geld verdienen met bloggen

Hoe verdien je geld met bloggen?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. In dit artikel gaan we een aantal mogelijkheden bespreken. Er zijn verschillende manieren om te bloggen. Je kunt op je eigen website bloggen of op andermans website bloggen. Ook zijn er speciale blogsites of platformen waar je je blogs op kunt posten. Maar wat is nou de beste manier om er zelf geld mee te verdienen?

Begin een zelf gehoste blogwebsite

Dit is erg belangrijk omdat je op deze manier je eigen blogs helemaal zelf in de hand hebt. Wanneer je geld wilt verdienen met bloggen is het niet slim om op andermans websites blogs te posten. Je kunt dan namelijk geen advertenties laten plaatsen of affiliate links toevoegen in de meeste gevallen.

Een aantal goede manier om je eigen blogsite te beginnen is via WordPress of Phoenix. Wanneer je dit niet doet laat je heel wat kansen liggen. Het is ook beter voor je autoriteit. Wanneer je een eigen website hebt dan zullen mensen je een stuk serieuzer nemen en misschien zelfs met je samen willen werken. Je kunt al voor minder dan 5 euro per maand je eigen zelf gehoste blogwebsite starten met WordPress.org en Bluehost bijvoorbeeld.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een goede manier om met je eigen blog geld te verdienen. Met affiliate marketing kun je andermans services of producten promoten via affiliate links. Je schrijft bijvoorbeeld een lang blog over een bepaalde dienst van een onlineonderneming en vervolgens kun je hier commissies mee verdienen per sale. Wanneer dit in abonnementsvorm is dan kun je er zelfs wekelijks terugkomende inkomsten uithalen. Je kunt bijvoorbeeld een product reviewen of een tutorial ergens over maken

Advertenties

Je kunt ervoor kiezen om advertenties te laten zien op je blogpagina. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met Google AdSense. Vaak krijg je echter niet heel erg veel betaald hiervoor dus het is beter om je aan te sluiten bij een premium advertentie netwerk.

Gesponsorde posts

Je kunt ervoor kiezen om voor iemand een blog te schrijven over zijn of haar product op jouw website voor een bepaalde vergoeding. Je kunt deze vergoeding van tevoren afspreken. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel verkeer er op je website komt en voor wie je het blog schrijft.

Je eigen producten of services verkopen

Tot slot kun je geld verdienen met bloggen door je eigen producten te verkopen en diensten aan te bieden. Met het verkopen van je eigen producten en diensten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Je kunt fysieke producten of digitale producten verkopen. Enkele voorbeelden van digitale producten zijn cursussen, e-boeken, sjablonen of foto's.

Heb jij hulp nodig met je blogs? Neem contact op met ons en we helpen je graag verder!