Wat is contentmarketing?

Wat is contentmarketing?

Steeds vaker zijn bedrijven op zoek naar mensen die zich met contentmarketing bezighouden. In dit kennisbank artikel geven we antwoord op de vraag: wat is contentmarketing?

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een vorm van marketing waarbij publicaties worden gemaakt met een specifiek doel in gedachten. Deze publicaties kunnen bestaan uit diverse vormen van content, zoals blogs, podcasts, video's, infographics of whitepapers. Het publiceren van content heeft over het algemeen het doel om aandacht te genereren voor de dienst, het merk of het product van een bedrijf. We spreken dan ook van de aandachtseconomie. Hoe meer aandacht jij weet te genereren via conentmarketing, hoe groter de kans dat de consument hiervan uiteindelijk jouw dienst of product afneemt. Het proces van contentmarketing bestaat uit twee stappen.

Content maken

In deze stap van het contentmarketing proces wordt content gemaakt in elke denkbare vorm. De enige voorwaarde hierbij is dat de content deelbaar of verspreidbaar moet zijn.

Content verspreiden

Nadat de content is gemaakt kan deze worden gedeeld. Dit gebeurt veelal via online kanalen zoals de eigen website, sociale media kanalen, e-mail nieuwsbrieven en online advertenties.