Wat is Content King?

Wat is ContentKing?

ContentKing is een platform voor realtime seo-auditing en het volgen van content wijzigingen. Terwijl zoekmachines je website meerdere keren per dag bezoeken houdt de tool eenvoudig website-wijzigingen in realtime bij en stuurt meldingen om je op de hoogte te stellen van technische problemen of onverwachte wijzigingen aan je website.

ContentKing zorgt voor een gemakkelijke teamsamenwerking om ervoor te zorgen dat je grip hebt op je hele SEO-proces. De Slack-integratie speelt daarin een belangrijke rol omdat het je direct binnen Slack waarschuwt over belangrijke problemen en wijzigingen.

Voor wie is ContentKing bruikbaar?

Deze tool is ideaal voor bedrijven die vertrouwen data om hun te vertellen wat er goed en fout gaat met hun website. Als je website belangrijk is voor je bedrijf dan is ContentKing de moeite waard om in te investeren. ContentKing is perfect voor SEO-specialisten, contentmarketeers, marketingmanagers en websiteontwikkelaars.

Hoe werkt ContentKing?

Een van de geweldige dingen aan ContentKing is het feit dat de app volledig webgebaseerd is wat betekent dat er geen lastige installatie of downtime is. Open gewoon online een account, betaal je maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse vergoeding en je kunt aan de slag.

Dashboard overzicht

Nadat je je hebt aangemeld word je doorgestuurd naar je eigen ContentKing dashboard wat een soort van configuratiescherm is. Vanuit je dashboard krijg je direct een overzicht van:

  • De prestaties van je pagina's, opgesplitst in segmenten.
  • Paginawijzigingen die zijn geregistreerd.
  • De ontwikkeling van het aantal pagina's en niet-pagina's.
  • De ontwikkeling van de gezondheidsscore van je website in de loop van de tijd.

Pagina's overzicht

Op het paginaoverzicht zie je een overzicht van al je URL's en de bijbehorende gegevens. Je kunt kolommen toevoegen of verwijderen en je weergave opslaan voor later gebruik. Op die manier kan iedereen gewoon zijn eigen weergave instellen specifiek voor zijn behoeften. Je kunt ervoor kiezen om het binnen je team te delen.

Platform checks

Je hebt ook toegang tot het platform scherm. Hier zie je of er iets mis is met je robots.txt-bestand, XML-sitemaps, domeinomleidingen of SSL-certificaat. Het platformscherm heeft ook een handige functie die je een wijzigingsgeschiedenis van je robots.txt laat zien.

Issues overzicht

Het problemenoverzicht combineert de platformproblemen met alle SEO-problemen die je tegen zou kunnen komen zoals gebroken links, lege metabeschrijvingen, dubbele titels en nog veel meer.

Alerts binnen ContentKing

Dankzij het unieke controlesysteem van ContentKing kunnen ze je proactieve waarschuwingen sturen wanneer er ingrijpende wijzigingen en problemen plaatsvinden. Dus als iemand in het team bijvoorbeeld een aantal title-tags op belangrijke pagina's verandert, het robots.txt-bestand per ongeluk wordt geleegd of je hele site niet-indexeerbaar wordt dan stuurt Content King je een waarschuwing. Dit kan via e-mail, Slack of beide.

Is ContentKing iets voor jou?

ContentKing is een superhandige tool voor bijna elke online marketeer of iemand die een eigen website beheerd. Er zit natuurlijk wel een prijskaartje aan deze tool dus je moet de afweging maken of de voordelen van deze tool opwegen tegen de kosten. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel en waarvoor je het gebruikt! Het standaardpakket kost je namelijk al 189 euro per maand en het basispakket 119.

Heb jij meer hulp of informatie nodig over ContentKing? Neem contact op met ons team zodat wij je verder kunnen helpen!