Wat is een Google penalty?

Wat is een Google penalty?

De penalty’s van Google lijken erg op die binnen het voetbal. Ze zijn er om je te straffen wanneer je iets fout hebt gedaan. Soms heb je er last van terwijl je dit nog niet eens in de gaten hebt. Ze hebben een slechte invloed op je vindbaarheid in de zoekresultaten.

Wat betekent een Google penalty voor je zoekresultaten?

Bij een Google penalty vind je je website niet meer terug in de zoekresultaten binnen Google of het is drastisch gedaald. Je doelgroep zal je dus niet meer zo makkelijk kunnen vinden dus je verkeer en uiteindelijk je inkomsten zullen gaan dalen.

Het kan iedereen overkomen, behalve als je weet wat je ertegen kan doen natuurlijk. Een Google penalty kan soms een gevolg zijn van inspanningen om de positie van je website te verbeteren. Het probleem is dat wanneer je een penalty krijgt je deze niet zo makkelijk ongedaan kunt maken.

Waarom krijgen sommige websites een Google-boete?

Google wil zo relevant mogelijke zoekresultaten laten zien nadat iemand een zoekopdracht invoert. Dit is de reden dat Google websites probeert te straffen die de zoekresultaten proberen te manipuleren. Het Google algoritme komt hier soms achter en geeft je website dan een penalty. Google wil haar gebruikers een zo goed mogelijke ervaring geven. Het is ook mogelijk om een handmatige penalty te krijgen door een Google werknemer.

Wat zijn Google penalty triggers?

Een aantal voorbeelden van dingen die je absoluut niet op je website moet zetten wanneer je een Google penalty wilt voorkomen zijn:

  • Een grote hoeveelheid duplicate content
  • Verborgen links en tekst
  • Cloaking (zoekmachines proberen te misleiden met andere versies van je pagina)
  • Misleidende omleidingen (als je automatisch zonder te klikken door wordt geleid)
  • Zeer overmatig gebruik van zoekwoorden
  • Virussen, spyware of adware

Het zijn dus eigenlijk dingen die ervoor zorgen dat Google voor de gek gehouden wordt of de bezoekers op een of andere manier schade toebrengt.

Hoe kun je een Google penalty ongedaan maken?

Er zin een verschil tussen de straffen die je automatisch krijgt van het algoritme en straffen die je handmatig opgelegd krijgt. Bij de handmatige sancties zul je Google dus moeten contacteren en bewijzen dat de Google penalty niet (meer) nodig is. Je krijgt meestal alleen een handmatige penalty als je virussen op je website hebt, cloaking gebruikt, vreemde omleidingen of het kopen van links.

De automatische straffen krijg je vaak door dubbele content, overmatige zoekwoorden of lage websitesnelheid. Als je deze problemen voorkomt of achteraf oplost zul je merken dat je uiteindelijk wel meer vindbaar wordt.

SEO e-book downloaden

Hulp nodig? Als u niet zeker weet wat u doet of waar u moet beginnen kunnen wij bij Search Cobra jou ook verder op weg helpen. Kijk eens naar onze SEO uitbesteden pagina. Wij kunnen jouw pagina’s volledig optimaliseren voor SEO.