keyword dichtheid

Wat is keyword dichtheid?

Keyword dichtheid, zoekwoord dichtheid of keyword density is het totaal aantal zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden gedeeld door het totaal aantal woorden in een stuk tekst.

Als je bijvoorbeeld een tekst hebt van 1000 woorden en het zoekwoord komt er 25 keer in voor dan heb je een keyword dichtheid van 2,5%.

Wat is de ideale keyword density?

Over het algemeen moet je niet gaan overdrijven met je zoekwoorden in een tekst omdat dit op een gegeven moment niet lekker meer leest dan. Officieel heeft Google hier geen richtlijn voor maar over het algemeen kunt je het beste een keyword dichtheid hebben van tussen de 0,5 en 3 procent. Zo zorg je ervoor dat er genoeg zoekwoorden in je tekst zitten om gevonden te worden en niet te overdereven veel zodat je tekst niet meer aangenaam te lezen is.

Keyword density tools

Je kunt ook met bepaalde tools testen wat je zoekwoord dichtheid is. Zo kunt je bijvoorbeeld keyword density checker gebruiken van seoreviewtools. Je kunt zo je URL of een stuk tekst invoeren en vervolgens zie je hoevaak bepaalde woorden in je tekst terug te vinden zijn. Je ziet de losse woorden en de two en three word phrases. Het is een handige en gratis tool om te gebruiken.

Waarom is keyword dichtheid belangrijk?

Het is belangrijk om de verschillende zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden terug te laten komen in je tekst. Google probeert namelijk uit te vinden waarover je pagina gaat en zorgt er vervolgens voor dat je pagina gevonden wordt. Zorg er dus voor dat je zoekwoorden vaak genoeg voor komen maar niet té vaak. Het is eigenlijk erg makkelijk en meestal wanneer je een stuk tekst op een natuurlijke manier schrijft staan er al genoeg zoekwoorden in de tekst.

SEO e-book downloaden

Ga jij zelf aan de slag met je zoekwoorden? Als je hier geen tijd voor hebt of als je er niet uitkomt kun je ook een berichtje sturen via onze SEO uitbesteden pagina en dan helpen wij je verder!