Wat is link juice?

Wat is link juice? 🍹

Link juice is de waarde die een link meegeeft bij het doorlinken naar een andere pagina. Dit kan binnen hetzelfde domein zijn of naar een ander domein toe. Als een website met een link naar een andere linkt geeft deze zijn positieve eigenschappen tot op zekere hoogte door (bijvoorbeeld PageRank, TrustRank). Het is een soort van aanbeveling vanuit het oogpunt van de zoekmachine. Hoe meer juice er uit een link naar een gelinkte site stroomt hoe beter.

External link juice wordt doorgegeven vanuit een ander domein. Internal link juice wordt doorgegeven door interne links naar andere interne subpagina's.

Het is belangrijk om het aantal interne links op een site in de gaten te houden. Hoe meer links er zijn, hoe minder link juice er per link wordt doorgegeven. Met het doorgeven van link juice kunnen de pagina's die het belangrijkst zijn worden versterkt (bijvoorbeeld categoriepagina's).

Binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) behoren backlinks en TrustRank tot de belangrijkste factoren als het gaat om link juice. Aangezien de hoeveelheid link juice belangrijk is voor het linkprofiel van een site.

Hoe sterker de linkende sites zijn in termen van hun TrustRank, des te meer link juice stroomt naar de sites waarnaar ze linken. Over het algemeen gaan er vele links van de ene site naar verschillende andere sites.

SEO e-book downloaden