Wat is lokale SEO?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is het optimaliseren van je website voor een bepaalde regio. Het is normaalgesproken de bedoeling bij SEO dat je door zoveel mogelijk mensen gevonden wordt in je doelgroep. Bij lokale SEO is het de bedoeling dat je vooral in de buurt gevonden wordt.

Hoe kun je lokale SEO aanpakken?

De beste manier om dit te doen is om veel content te maken voor bepaalde regio’s Je kunt bijvoorbeeld specifieke landingspagina’s maken voor een bepaalde dienst of product in een bepaalde regio. Zo hebben wij bijvoorbeeld een landingspagina specifiek voor online marketing in Venlo. Wanneer iemand hierop zoekt dan staan we gelijk bovenaan in de zoekresultaten:

Voorbeeld van lokale SEO

Het is een goed idee om je locatie meerdere keren te vermelden op je website zodat de kans dat iemand je gaat vinden een stuk groter is. Er wordt namelijk ook vaak op lokale zoektermen gezocht. Dit is vooral erg belangrijk wanneer je een fysieke winkel hebt. Je wil als lokale bakker natuurlijk altijd bovenaan in de zoekresultaten te vinden zijn wanneer iemand op Google zoekt naar een bakker in de buurt.

Google my business

Google my business is een geweldige manier om je bedrijf en website beter vindbaar te maken in je regio. Dit is echt een must voor lokale SEO. Het is belangrijk om je locatie en openingstijden te vermelden in je Google my business profiel. Je hebt tegenwoordig bij Google my business ook de mogelijkheid om artikelen en updates te posten. Ook ben je dan makkelijk te vinden in Google Maps. Google Maps wordt als app ook steeds vaker gebruikt om bepaalde winkels of restaurants et cetera te zoeken. Er worden meestal meerdere suggesties weergegeven voor een bepaalde zoekterm. De tool is overigens helemaal gratis dus er is geen reden om dit niet aan te maken.

Het is ook een goed idee om profielen aan te maken op vergelijkbare websites zoals Bing places, Foursquare en Yelp bijvoorbeeld. Je kunt hier ook je bedrijfsprofiel aanmaken en vervolgens kunnen klanten reviews schrijven over je business.

Het is belangrijk om zo veel mogelijk aanwezig te zijn en je via zoveel mogelijk kanalen gevonden kunt worden. De review tools die hier bij zitten geven je business ook een boost.

SEO e-book downloaden

Ga jij zelf aan de slag met je lokale SEO? Als je hier geen tijd voor hebt of als je er niet uitkomt kun je ook een berichtje sturen via onze SEO uitbesteden pagina en dan helpen wij je graag verder!