Wat is Trust Flow?

Wat is Trust Flow (TF)?

De Trust Flow is een manier om de betrouwbaarheid van je website te meten. Het is ontwikkeld door het bedrijf Majestic. Het gaat hier vooral over de backlinks naar je website. Wanneer je backlinks naar je website hebt die kwalitatief goed zijn dan neemt je Trust Flow toe. Het belangrijkste is dat de website die naar jou linkt dus ook gezaghebbend is. Het gaat hier om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Je Trust Flow zal dus toenemen wanneer de links naar jouw website gezaghebbend en kwalitatief zijn. Het is lastiger om een goede Trust Flow te krijgen dan een goede Citation Flow. Dit komt omdat niet alle links kwalitatief goed zijn. Het hebben van een goede Trust Flow is dus een stukje moeilijker. Een Citation Flow gaat over vooral over de polulariteit en hoeveel links er zijn.

De Trust Flow is altijd een getal tussen de 0 en de 100 net als de Citation Flow. Wanneer je deze cijfers door elkaar deelt krijg je de ratio. Je moet ervoor zorgen dat deze cijfers zo hoog mogelijk zijn. Het belangrijkste is dat de links naar je pagina kwalitatief goed zijn. Een goede interne linkbuilding strategie is ook een goede manier om je Trust Flow te verhogen.

Hoe verhoog je je Trust Flow?

  • Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit
  • Gastbloggen op gezaghebbende websites met een backlink naar die van jou
  • Je backlinks horen logisch te zijn dus niet vanuit een totaal andere categorie
  • Goede interne linkstructuur
  • Geen waardeloze links vanuit kwalitatief slechte websites

SEO e-book downloaden

Wil je zelf aan de slag gaan met je Trust Flow verbeteren of besteed je het toch liever uit? Denk dan eens aan onze SEO diensten en neem contact met ons op.