Wat kost SEO optimalisatie?

Wat kost SEO optimalisatie?

Wil jij de vindbaarheid van jouw website verbeteren, dan moet je doen aan Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine optimalisatie. Het belang van SEO optimalisatie is jou waarschijnlijk wel duidelijk. Wanneer je beter wordt gevonden in zoekmachines zoals Google, krijg je meer bezoekers op jouw website - wat leidt tot meer naamsbekendheid, meer klanten en meer aankopen of offerte-aanvragen. Maar wat kost SEO optimalisatie nu eigenlijk?

Wat kost SEO optimalisatie? Een vraag zonder eenvoudig antwoord.

Er bestaat niet één eenvoudig antwoord op de vraag 'Wat kost het om de SEO van mijn website te verbeteren?' Het verbeteren van de SEO van een website is een traject. De kosten van dit traject zijn afhankelijk van een aantal criteria waaronder:

  • de doelen: wat wil je precies bereiken met SEO?
  • de mate van concurrentie op jouw zoekwoorden
  • de aangeboden producten
  • de mate waarin je zelf goede content (teksten) kunt creëren

Kosten SEO per maand/project/uur

Afhankelijk van wat je precies wil betaal je per maand, per project of per uur. De prijzen hiervan lopen sterk uiteen bij verschillende bureaus:

  • Per maand: van €180 tot €4500
  • Per project: van €450 tot €9000
  • Per uur: van €45 tot €180

Deze cijfers komen van een onderzoek dat is uitgevoerd door SEOmoz naar SEO-kosten in het buitenland. Verwacht wordt dat deze kosten in grote mate overeenkomen met de kosten die Nederlandse bureaus hanteren. Al zullen wij niet een volledig overzicht van de tarieven van onze concullega's publiceren ;).

Gemiddelde SEO kosten per soort bedrijf

Nu heb je zelf waarschijnlijk geen idee hoeveel uur een SEO-specialist nodig heeft voor jouw website. Daarom hieronder een overzicht per soort bedrijf: van een lokaal bedrijf met weinig concurrentie tot een groot bedrijf met veel concurrentie.

Lokaal bedrijf, weinig concurrentie

Heb je weinig concurrentie op jouw zoekwoorden/zoektermen en heb je een simpele website met enkele pagina’s? Dan kan een SEO-specialist je al voor enkele uren per maand helpen. Dit geldt vooral voor lokale bedrijven en winkels. Hierbij zal de SEO-specialist vooral kijken naar de technische aspecten van de website en naar linkbuiding om de positie van jouw website te verbeteren. Geschatte kosten: €250 tot €350 per maand.

Middelgroot bedrijf, gemiddelde concurrentie

Heb jij een middelgroot bedrijf en zijn er meer websites die dezelfde zoekwoorden gebruiken? Dan heeft een SEO-specialist wat meer tijd nodig om de positie van jouw website te verbeteren. Hij/zij zal naast de technische aspecten van de website en linkbuilding ook tijd besteden aan de content van de website. Om hoog te blijven scoren in Google en andere zoekmachines, moeten er voortdurend nieuwe teksten worden geschreven voor jouw website. Geschatte kosten: €450 tot €750 per maand.

Grote bedrijven, hoge mate aan concurrentie

Voor grote bedrijven die te maken hebben met veel concurrentie, zal een team aan medewerkers ingezet moeten worden. Dit team bestaat onder andere uit copywriters, conversiespecialisten, webdevelopers en analisten. De kosten hiervoor liggen dan ook hoger. Geschatte kosten: €800 tot €2500 per maand.

SEO e-book downloaden

Wat kost SEO optimalisatie voor mijn bedrijf?

Wil je weten wat het kost om jouw SEO door ons te laten optimaliseren? Kijk dan direct op de SEO uitbesteden pagina voor een helder overzicht.