Wat zijn externe links?

Een externe link is een hyperlink die je van de ene website naar de andere brengt. Dit is het tegenovergestelde van een interne link. Dit is namelijk een link binnen hetzelfde domein.

Hoe worden ze gebruikt?

Een externe link wordt ook wel eens backlink genoemd. Deze links zijn er belangrijk binnen linkbuilding omdat het een waarde van je pagina kan verhogen. Als er veel externe websites linken via een zoekwoord naar een van jouw landingspagina’s dan zal de vindbaarheid van je pagina groter worden.

Tegenwoordig nemen externe links hun verdiende positie in als een van de beste tools om de positie van je site te verbeteren en worden ze veel gebruikt door veel online marketeers en SEO-specialisten over de hele wereld. Zoeksystemen beschouwen deze als stemmen van derden. Dit komt omdat een goede SEO-strategie is gebaseerd op het principe dat beweert dat het belangrijker is wat anderen zeggen over uw website dan wat u zegt. Hieruit wordt duidelijk dat externe links de ranking beter verhogen dan interne.

Door het algoritme voor het rangschikken van webpagina's (bekend als "Page Rank" van Google) zijn externe links zo belangrijk geworden. Het idee hierachter is simpel. Hoe meer links naar een pagina leiden, hoe hoger deze rankt.

De belangrijkste zoeksystemen meten de waarde van de externe links met behulp van de volgende statistieken:

  • Het aantal verwijzingen naar dezelfde pagina op de bronsite
  • De betrouwbaarheid van het domein
  • De populariteit van de pagina
  • De relevantie van geplaatste inhoud op de bron- en doelpagina's
  • Het hoofddomein dat naar de doelpagina linkt
  • Juiste anchor tekst

Relevantie

Als de inhoud relevant is voor de zoekopdracht, krijgt de site een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines omdat de relevantie van de inhoud een significant effect heeft op de resultaten van de ranking. Dit is een belangrijke reden waarom inhoud zo belangrijk is! Op websites met relevante inhoud moeten externe links worden geplaatst. Dit betekent dat het een slechte SEO-strategie is om een hele reeks uitgaande links in de ankertekst te plaatsen die nergens op slaan en helemaal geen verband houden met de verwijzende inhoud. Een goed resultaat kan alleen worden bereikt door deze op websites met vergelijkbare onderwerpen of inhoud te plaatsen, en daar moet u altijd rekening mee houden!

SEO e-book downloaden

Wil jij ook externe links naar je eigen website? Dit is vaak niet zo makkelijk als je niet weet hoe dit werkt en waar je moet beginnen. Als je hier echt niet uitkomt kun je natuurlijk ook een berichtje sturen via onze SEO uitbesteden pagina en dan helpen wij je verder!