Welke zoekmachines zijn er naast Google?

Welke zoekmachines zijn er naast Google?

Google is de meest bekende en meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Met maar liefst 3,5 miljard zoekopdrachten per dag wereldwijd, laat deze zoekmachine zijn concurrenten ver achter zich. Toch hebben andere zoekmachines de laatste jaren hun opmars gedaan.

Tip: Let bij je SEO ook op grote zoekmachines naast Google

Doe je aan Search Engine Optimization (SEO) of zoekmachine optimalisatie? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de verschillende zoekmachines die er zijn naast Google. Hoewel het zeker het meest belangrijk blijft om goed te scoren in Google, kan het geen kwaad om te checken of jouw website ook in andere grote zoekmachines goed gevonden wordt. In dit artikel bespreken we daarom de drie grootste zoekmachines naast Google. De drie grootste zoekmachines naast Google:

1. Bing

Bing, de zoekmachine van Microsoft, is de standaard zoekmachine in Internet Explorer. Dit betekent dat als je Internet Explorer opent en "Thais restaurant Maastricht" invoert in de adresbalk, je automatisch naar de zoekresultaten van Bing voor deze zoekopdracht wordt gebracht. Ook Microsoft Edge, de opvolger van Internet Explorer, gebruikt standaard deze zoekmachine. Bing wordt door veel mensen gezien als de tweede meest populaire zoekmachine wereldwijd. Veel verschillen tussen de zoekresultaten van Bing en Google zijn er niet. Scoor je goed op Google? Grote kans dat je website dan ook hoog scoort in Bing! Dit komt omdat de algoritmen van beide zoekmachines voor een groot deel dezelfde criteria gebruiken.

2. Yahoo

De tweede in de rij van populaire zoekmachines naast Google is Yahoo.Yahoo is eigenlijk geen eigen zoekmachine – het maakt gebruik van de zoekmachine van Bing, waar het bedrijf mee samenwerkt. Toch zijn er kleine verschillen te vinden in de volgorde van de zoekresultaten. Goed dus om te kijken hoe jouw website scoort in deze zoekmachine. Yahoo is, mede dankzij de samenwerking met Bing, de derde meest populaire zoekmachine wereldwijd.

3. Baidu

Baiduverdient een derde plek op onze lijst van populaire zoekmachines naast Google, omdat het de nummer 1 zoekmachine is in China en de vierde grootste zoekmachine ter wereld. In Nederland wordt deze zoekmachine op het moment bijna niet gebruikt, maar de Chinese markt groeit, dus dit zou in de toekomst kunnen veranderen. Ook probeert Baidu een samenwerking aan te gaan met Bing, om meer invloed te krijgen in het westen. Wel heeft de zoekmachine te maken met censuur vanuit de Chinese overheid, wat de groei van de zoekmachine hindert.

SEO e-book downloaden

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie? Lees dan het artikel: 'Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?' Wil je weten hoe je ervoor zorgt dat jouw website beter scoort in de grootste zoekmachines? Neem dan vandaag nog contact met ons op.