Wat is Google G Suite?

Wat is Google G Suite?

Let op! Google G Suite is vervangen door Google Workspace. De informatie in dit artikel gaat dus over de oude G Suite en niet over Workspace. Je kunt hier ons artikel over Google Workspace lezen.

Kort samengevat is Google G Suite een compleet zakelijk pakket van Google in abonnementsvorm. Het is enigszins vergelijkbaar met Office van Microsoft, maar is afkomstig van Google en werkt volledig online. G Suite biedt dus een totaalpakket aan services en software die erg handig zijn in het bedrijfsleven.

Omdat alles in de cloud staat, ben je niet gebonden aan een apparaat. Alle onderdelen van G Suite zijn namelijk gekoppeld aan Gmail. Inloggen op het Gmail-account is dus voldoende om toegang te krijgen tot alle inhoud die bij dat account hoort. G suite is echter niet gratis.

Het pakket van G Suite bestaat uit een aantal handige tools. Hierover meer onder de volgende kopjes.

Zakelijke Gmail

G Suite biedt je Gmail zonder advertenties. Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om je zakelijke mailadres als Google mailadres te gebruiken. Je kunt dus je eigen domeinnaam in je Gmail adres gebruiken. Je kunt dan je eigen domein als Google-account gebruiken zodat je niet meer een apart Gmail adres hoeft te gebruiken. Je kunt dus @voorbeeld.nl gebruiken in plaats van @gmail.com.

Google Drive

Google Drive is een fileserver, oftewel een plek waar je bestanden kunt bewaren. Dit kunnen allerlei soorten bestanden zijn: teksten, afbeeldingen, maar ook video’s en overige bestandstypen. Op deze manier kun je Google Drive ook gebruiken om bestanden te delen, door een gedeelde Drive aan te maken of andere toegang te verlenen. Met G Suite heb je de mogelijkheid om onbeperkte opslag te gebruiken. Het ligt er wel aan welk type abonnement je gebruikt. Voor een basic abonnement krijg je 30Gig en voor business en enterprise abonnementen heb je onbeperkte opslag.

Google Agenda

De naam spreekt voor zich: Google Agenda is een elektronische agenda, maar dan met extra voordelen. Elk apparaat dat aan het Gmail-account gekoppeld is, krijgt automatisch de laatste agenda-updates door. Is jouw Gmail bijvoorbeeld aan je smartphone gekoppeld, dan krijg je in de kalender van jouw telefoon direct te zien welke afspraken er in jouw Google Agenda staan. Met G Suite heb je de opties om de agenda met je collega’s te delen.

Andere Google apps

Uiteraard heb je bij het G Suite pakket ook de gratis opties van Google, zoals Google Meet, Google Chat, Google Docs, Spreadsheets, Google Presentaties en Google Formulieren. Kort samengevat bevat G Suite zo ongeveer alle software die je tijdens het werk nodig kunt hebben, met handige implementaties en connecties.

Google ingebouwde beveiliging

Bij G Suite heb je dezelfde beveiligde infrastructuur als Google zelf. Je hebt de volledige controle en alles wordt goed beveiligd en back-ups van gemaakt. Je kunt gebruik maken van 24/7 support en gebruik maken van geavanceerde beveiliging.

Wat kost Google G Suite?

Er zijn 3 abonnementen beschikbaar voor Google G Suite. Je kunt hier de verschillende Google G Suite abonnementen bekijken. Er zijn 3 opties, het basic abonnement, het business abonnement en het enterprise abonnement. De goedkoopste optie kost je 5,20 per maand. Dit is zeker de moeite waard wanneer jij je online business serieus neemt!

Zoals al eerder genoemd werd Google G Suite vervangen door Google Workspace. Wil je meer weten over hoe je het vervangende Google Workspace het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in ons artikel over Google Workspace

Wil je liever aan je bedrijf gaan werken dan in je bedrijf? Onderzoek dan mogelijkheden om taken waarin je minder bedreven of minder kennis van hebt uit te besteden. Wij hebben een passie voor online marketing en kijken graag samen naar nieuwe mogelijkheden en kansen voor jou en jouw bedrijf. Lees alles over onze diensten of neem contact met ons op.