Hoe werkt de YouTube studio?

Hoe werkt de YouTube studio?

YouTube Studio is de plek waar je je YouTube-kanaal beheert. Het heeft eigenlijk alle functies en informatie die je nodig hebt om je kanaal vanuit één plek te beheren.

Je kunt video's uploaden en bewerken, livestreams beheren, Analytics bekijken over wie je video's heeft bekeken, opmerkingen lezen en beantwoorden, en natuurlijk instellingen beheren. Als je deel uitmaakt van het YouTube partnerprogramma is er een gedeelte over het genereren van inkomsten en is er ook een audiobibliotheek voor het downloaden van gratis muziek voor gebruik in je video's.

Het YouTube partnerprogramma is echter alleen beschikbaar voor YouTubers met minimaal 100 abonnees en minimaal 4000 uur kijktijd in het afgelopen jaar.

Om de YouTube Studio te openen kun je rechtstreeks naar studio.youtube.com gaan of op je profielfoto klikken vanaf een YouTube-pagina en vervolgens op YouTube Studio.

Wat kun je allemaal met de YouTube Studio?

Je kunt gebruik maken van verschillende opties binnen de YouTube Studio. De belangrijkste is natuurlijk het uploaden van je video’s. We gaan in dit artikel alles bespreken wat je nou precies kunt doen met de YouTube Studio. De verschillende opties zijn:

  • Je kanaal updaten: Je kunt hier je profielfoto, links, bannerafbeelding, contactgegevens, zoekwoorden, kanaalnaam en beschrijving toevoegen of wijzigen. Ook kun je andere kanaalinstellingen wijzigen zoals de kanaaltrailer, aanbevolen video’s voor je abonnees, de indeling van je video’s en afspeellijsten. Lees ons artikel over het YouTube kanaal voor meer informatie.
  • Watermerk: Je kunt je video’s watermerken zodat je logo altijd in beeld is.
  • Video’ beheren en toevoegen: Uiteraard is het hele doel van YouTube om video’s toe te voegen. Je kunt de video zelf toevoegen inclusief een titel, tekst, thumbnail afbeeldingen en meer.
  • Livestreams: Vanuit je YouTube Studio kun je je eigen livestream starten.
  • Ondertiteling: Je kunt je ondertiteling toevoegen en aanpassen in de YouTube Studio. Bekijk ons artikel over YouTube ondertiteling om hier meer over te lezen.
  • Video Analytics: Via de Video Analytics kun je verschillende data bekijken zoals de weergaven, kijkduur, vertoningen, verkeersbronnen, betrokkenheid en je publiek.
  • Video’s editen: Je kunt je video’s in de editor bewerken. Je kunt ze bijvoorbeeld inkorten, gezichten vervagen en een eindscherm toevoegen. Ook heb je de optie op muziek aan je video toe te voegen.

YouTube Studio is dus een gebruiksvriendelijke applicatie die je alle tools en informatie biedt die je nodig hebt om een YouTube-kanaal te maken. Heb jij hulp nodig? Neem contact op met ons team en we helpen je verder!