Hoe werkt Live gaan op YouTube?

Hoe werkt Live gaan op YouTube?

YouTube Live is een perfect streaming platform voor zowel bedrijven, gamer, influencers of artiesten. Het enige probleem is dat het starten van een livestream op YouTube niet zo heel simpel is. Als je niet zeker weet hoe je live kunt streamen op YouTube, ben je hier aan het juiste adres.

Je kunt streamen op YouTube via een webbrowser, mobiel apparaat, streaming-software of een hardware-encoder.

Live streaming op YouTube inschakelen

Live streaming is standaard uitgeschakeld op nieuwe YouTube-kanalen. Hier is hoe je het kunt inschakelen:

  • Verifieer je YouTube-account. Het is een eenvoudig proces. Selecteer je land, de gewenste leveringsmethode voor de verificatiecode en voer het nummer van een mobiele telefoon in waartoe je toegang hebt. Voer de verificatiecode in wanneer je deze ontvangen hebt om je account te verifiëren.
  • Schakel livestreaming in via de pagina met kanaalfuncties, de pagina met live evenementen van YouTube Studio of het Live controlecentrum.
  • Wacht 24 uur totdat livestreaming op je account is geactiveerd.
  • Zolang er geen beperkingen zijn voor livestreaming op je kanaal, kun je nu live streamen op YouTube via een webbrowser of streaming-encoder. Als je een mobiel apparaat wilt gebruiken om live te streamen heb je minstens 1000 abonnees nodig. Dat is jammer maar er zijn gelukkig andere manieren om mobiel live te streamen.

Vier manieren om live te streamen op YouTube

Je kunt live streamen op YouTube via een:

  • Webbrowser: Dit kun je aanzetten in je browser in de YouTube Studio. Dit werkt gewoon via je webcam.
  • Mobiel apparaat: Dit kan vanaf je telefoon. Je hebt hier wel 1000 abonnees voor nodig.
  • Software-encoder: Dit werkt via een softwarepakket zoals bijvoorbeeld Open Broadcaster Software. Je kunt bijvoorbeeld je scherm filmen en live streamen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld gamers.
  • Hardware-encoder: Een hardware encoder werkt met bijvoorbeeld meerdere camera's. Dit wordt bijvoorbeeld voor het livestreamen van festivals gebruikt.

Welke weg het meest logisch is hangt af van je doelen. Web of mobiel zullen waarschijnlijk de truc zijn voor de gemiddelde influencer terwijl gamers zullen willen kiezen voor streaming-software. Overweeg een hardware-encoder als je live streamt voor je bedrijf of carrière wilt maken met livestreaming.

Meer hulp nodig? Neem contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk te helpen met jouw YouTube gerelateerde vragen.