Wat zijn YouTube shorts?

Wat zijn YouTube shorts?

YouTube shorts zijn verticale video’s die tot 60 seconden kunnen duren. Op dit moment is shorts nog in Beta. Je kunt nu alleen een video van maximaal 60 seconden zelf uploaden. In India wordt getest met de Shorts camera. Zo kun je direct filmen en uploaden. Een Short kan elke verticale video zijn die 60 seconden of minder duurt.

Met de Shorts-camera kun je gemakkelijk video's maken van maximaal 15 seconden met de optie om meerdere clips vast te leggen. Je kunt ook verschillende creatieve functies gebruiken zoals:
  • Muziek uit een selectie van gratis nummers (Meer dan 100.000 nummers)
  • Je kunt de video versnellen of vertragen
  • Een timer om handsfree op te nemen
Content die is gemaakt met de Shorts-camera is beperkt tot 15 seconden. Dus hoewel alles van maximaal 60 seconden toegestaan is worden video’s van maximaal 15 seconden aangeraden.

Is shorts een antwoord op TikTok?

Een van de mogelijke redenen dat de Shorts-camera in India wordt getest is omdat TikTok hier verboden is. Het lijkt er ook erg veel op. Je kunt verticale video’s maken en deze vervolgens bewerken met muziek en andere opties. Ook de manier van het filmen van een short lijkt erg veel op die van TikTok. Je kunt namelijk meerdere segmenten filmen met pauzes ertussen. Je ziet boven in beeld ook de timeline.

De YouTube shorts zijn zichtbaar op de mobiele app van YouTube. Wanneer je op een Short klikt dan kun je net als bij TikTok naar onder scrollen om meer Shorts te kunnen bekijken. Het lijkt dus alsof de optie regelrecht is gekopieerd met wat kleine verschilletjes. Net zoals Instagram Reels lijkt het alsof YouTube dus de strijd aangaat met TikTok.

Je kunt natuurlijk ook je TikTok en Instagram Reels content uploaden naar YouTube shorts. Dit is zeker een goed idee zolang de Shorts camera nog niet beschikbaar is buiten India en je toch waardevolle content op YouTube wilt delen.

Heb je vragen over YouTube shorts of meer uitleg nodig over hoe het werkt? Neem dan contact op met ons team.