Citation flow

Wat is Citation Flow (CT)?

Citation Flow van Majestic is een statistiek die verwijst naar de populariteit van een link op een site zonder rekening te houden met de kwaliteit van deze links. Een voorbeeld hiervan is een pornosite. Dit soort sites hebben een zeer hoge Citation Flow maar deze links zijn meestal niet kwalitatief. Een website met veel links die ernaar verwijzen, zal invloedrijk zijn en een goede Citation Flow krijgen.

Trust Flow en Citation Flow

Het is goed om te weten dat wanneer de Trust Flow toeneemt de Citation Flow ook zou moeten toenemen. Maar als de Citation Flow toeneemt wil dat niet zeggen dat de Trust Flow ook zal toenemen. Dus als een website met een hoge Citation Flow naar jouw website verwijst dan zou je Citation Flow een boost moeten krijgen. Maar als websites met een hoge Citation Flow maar een lage Trust Flow naar je website linken dan heeft dit een negatieve invloed op je Trust Flow.

Als je wilt weten wat Trust Flow precies inhoudt dan kun je ons kennisbank artikel over de Trust flow ook lezen.

SEO e-book downloaden

Wil je zelf aan de slag gaan met je Citation Flow verbeteren of besteed je het toch liever uit? Denk dan eens aan onze SEO diensten en neem contact met ons op.