Off -ite SEO

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO is het SEO-gedeelte dat niet op je eigen website plaatsvindt. Het bestaat vooral uit externe linkbuilding en social media. Eigenlijk is alles wat er gebeurt buiten je eigen website maar wat toch bijdraagt aan de SEO van je website off-page SEO.

Externe linkbuilding is een groot deel van off-page SEO. Dit is het plaatsen van links naar jouw landingspagina’s vanuit andere websites. Lees hier ook ons artikel over externe links. Het is goed om externe links naar je website te hebben omdat dan de waarde van je pagina’s stijgen. Over het algemeen is het wel zo dat wanneer de links vanuit een waardevolle website komen ze ook meer waarde geven. Google doet dit omdat ze er van uit gaan dat wanneer veel mensen naar je pagina linken deze ook echt waardevol is.

Content marketing

Content marketing doe je meestal op je eigen website maar dit hoeft natuurlijk niet. Alle content die je maakt die ergens op het internet terug te vinden is kun je content marketing noemen. Bijvoorbeeld een gastblog op een andere website met een link naar die van jou is ook content marketing. Dit is ook weer een soort van linkbuilding omdat je dan weer externe links naar je website hebt.

Google my business

Google my business is een geweldige manier om je bedrijf en website beter vindbaar te maken in Google. Het is ook vaak een must om in de resultaten te staan van bedrijven in de buurt. Vaak zoeken mensen specifiek naar bedrijven in de buurt dus je kan er maar beter tussen staan. Je hebt tegenwoordig bij Google my business ook de mogelijkheid om artikelen en updates te posten. Ook ben je dan makkelijk te vinden in Google Maps. De tool is overigens helemaal gratis dus er is geen reden om dit niet aan te maken.

Social media

Social media is een bron van potentieel verkeer naar de website. Ook wordt social media wel eens gebruikt als een soort zoekmachine dus het is belangrijk dat je ook op de social mediakanalen vindbaar bent en actief content blijft posten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je weer extra bezoekers op je eigen website krijgt. Het is ook een manier om bereikbaar te zijn voor klantenservice.

Forums

Forums zijn natuurlijk niet de allerbeste manier om je SEO te boosten aangezien dit jarenlang misbruikt is door marketeers om zo veel mogelijk links te spammen. Het is echter wel een goede manier om waardevolle content te delen. Je kunt je expertise laten zien door serieus te reageren op bepaalde problemen en vragen. Vervolgens kun je dan weer naar je website linken.

Influencer marketing

Je kunt influencers gebruiken om je merkbekendheid te vergroten en een nieuw publiek aan te trekken. Het is een fenomenale manier om te producten of diensten te promoten. Zeker als je ziet dat bepaalde YouTubers of Instagram bekendheden duizenden of soms zelfs miljoenen volgers hebben die vaak ook fan zijn kan het goed werken. De fans willen dat product wat de influencer gebruikt zelf ook hebben.

Webinars & podcasts

Ook webinars en podacasts zijn waardevolle content waarmee je informatie met je volgers kunt delen. Je kunt ook bijvoorbeeld een webinar event promoten waardoor je uiteindelijk weer meer volgers krijgt en dus uiteindelijk ook meer verkeer naar je website.

Gastbloggen

Gastbloggen is dé manier om je eigen content via iemand anders zijn website te promoten. Vervolgens link je dan naar je eigen website en dit zal je vindbaarheid weer een boost geven. Dit is een van de beste manieren om externe links naar je website te krijgen.

Reviews

Review tools zoals Kiyoh of Google reviews zijn een geweldige manier om je vindbaarheid te vergroten. Het is ook een manier om vertrouwen te winnen bij potentiële klanten. Het is ook niet verstandig om helemaal geen reviews over jouw bedrijf op het internet te hebben. De review van een echte klant over jouw bedrijf is vaak heel waardevol omdat iemand anders zijn of haar mening geeft.

SEO e-book downloaden

Ga jij zelf aan de slag met off-site SEO? Als je hier geen tijd voor hebt of als je er niet uitkomt kun je ook een berichtje sturen via onze SEO uitbesteden pagina en dan helpen wij je verder!