Hoe werkt het uploaden van een video op YouTube?

Hoe werkt het uploaden van een video op YouTube?

Het uploaden van een video op YouTube is geen rocket science maar je moet natuurlijk wel weten hoe het werkt voordat je hieraan begint. Voor degenen voor wie YouTube nieuw is vragen zich misschien af hoe je een video naar YouTube kunt uploaden. We laten het je in dit artikel zien in een paar eenvoudige stappen.

Log in op je account

Ga naar de YouTube-startpagina of YouTube Studio en klik op ‘aanmelden’ in de rechterbovenhoek en log in.

Klik op uploaden

Klik op de knop ‘maken’ (deze bevindt zich in de rechterbovenhoek, weergegeven door een camera met een plusteken) en selecteer vervolgens ‘video uploaden’. Dit brengt je naar een speciale uploadpagina waar je je video kunt uploaden.

Kies je bestand en upload je video

Op de pagina ‘video uploaden’ om te uploaden kun je het videobestand op je computer selecteren of slepen om het te uploaden.

Stel alles goed in bij het uploaden

Nadat je je bestanden hebt geselecteerd zul je de informatie van je video moeten toevoegen. Je begint bij de details van je video.

Voer een titel, beschrijving en eventuele relevante tags in die volgens jou nodig zijn om het grote publiek te helpen deze te vinden. Er is ook een knop waarmee je de video kunt toevoegen aan een afspeellijst als je dat wilt en je kunt kijkers informeren of er leeftijdsbeperkingen gelden voor de

Je kunt verschillende aspecten beheren zoals de categorie en tags, videothumbnail, opmerkingen en beoordelingen, locatie en datum van filmen, licenties en distributie en ondertiteling. Wanneer het relevant is kunnen gebruikers ook instellingen wijzigen met betrekking tot betaalde promoties en het genereren van inkomsten.

Video-elementen

YouTube gebruikers kunnen aanvullende elementen op hun video's toepassen zoals kaarten en eindschermen om andere videomakers te promoten, hun eigen video's invoegen of een call-to-action toevoegen.

Zichtbaarheid

Je zult ook de privacy instellingen van je video moeten instellen. Als je wilt dat iedereen de video kan zien is het kiezen van de optie openbaar de juiste keuze. Als je wat meer controle wilt over wie het ziet zorg er dan voor dat het niet kan worden gevonden door middel van zoekopdrachten. In plaats daarvan moeten mensen op de directe link klikken of naar je kanaal gaan. De video is dan verborgen.

Als je de video alleen voor jezelf wilt houden of iets wilt opslaan om later te openbaar te zetten kun je ervoor kiezen om je video privé te maken. Met de optie ‘plannen’ kun je een latere tijd en datum selecteren waarop een video openbaar moet worden gemaakt. Vervolgens klik je op bevestigen.

Nu is je video geüpload. Je kunt deze altijd nog wijzigen door bij je video’s in je account op edit te klikken. Heb je meer hulp nodig bij het toevoegen van je YouTube video? Neem contact op met ons zodat wij je verder kunnen helpen!