Waarom zijn YouTube abonnees belangrijk?

Waarom zijn YouTube abonnees belangrijk?

Hoe bouw je een publiek op voor je YouTube kanaal? Je hebt niet alleen kijkers voor de YouTube-video's van je merk nodig maar een trouw publiek. De eerste stap is om hen aan te moedigen zich op je kanaal te abonneren.

Het feit is dat je kanaalabonnees de meest betrokken kijkers van je kanaal zijn. Ze abonneren zich op je kanaal op YouTube omdat je ze in het verleden waardevolle content hebt gegeven en ze hopen dat en gaan er van uit dat er in de toekomst waardevolle nieuwe content door jou wordt gedeeld. Het is dus een waardevol publiek om te hebben. En hoe groter dit publiek is, hoe meer bereik je hebt om je boodschap over te brengen.

Het draait om het bouwen van online een community en je YouTube-publiek is vaak heel erg betrokken bij wat je doet. Maar hoe zorg je ervoor dat je op je YouTube kanaal veel abonnees krijgt? Daar zijn een aantal manieren voor die we je gaan uitleggen:

Vraag je kijkers om je te volgen

De eerste stap om het aantal abonnees op je YouTube-kanaal te vergroten is door je kijkers actief te vragen zich te abonneren. Vermeld het wanneer je verwijst naar opkomende video’s of andere content. Het is echt zo simpel als iets zeggen als: ‘Neem even de tijd om je nu te abonneren om op de hoogte te blijven van nieuwe content zodra we deze uitbrengen’.

Maak gebruik van eindschermen en kaarten in je video’s

Als je de YouTube-tool Kaarten en eindschermen nog niet kent dan zou ik hier eens snel naar gaan kijken. Een van de acties die gemakkelijk met YouTube-kaarten kunnen worden toegevoegd is een kanaal abonnement. Als je echter creatief bent met de locatie op het scherm, de timing en de opgenomen tekst op de abonnementskaart kan dit de effectiviteit van de kaart verbeteren. Maak ze niet te groot te erg ‘in-your-face’.

Betrek je eigen netwerk erbij

Je hebt waarschijnlijk al een klantenbestand, mailing lijst of social media volgers dus waarom zou je ze niet ook laten abonneren op je kanaal op YouTube? Het vragen van het abonneren op je kanaal van je bestaande volgers en klanten kan een geweldige manier zijn om snel meer abonnees te krijgen. Daarmee vergoot je het bereik van je videocontent in een korte tijd.

Het enige dat je hoeft te doen is een aanmeldings-URL toevoegen aan een Facebook-bericht of een e-mailnieuwsbrief en je kunt beginnen. En waarom zou je niet een abonnementsknop rechtstreeks op je bedrijfswebsite opnemen? Dit is meestal zo gepiept.

Zorg voor waardevolle content

Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is om abonnees te krijgen is om waardevolle content te creëren. Als je waarde brengt dan willen mensen jou content zien. Dit is waar alles om draait en uiteindelijk zal iedereen volgers krijgen die echt iets nieuws, leuks, interessants of grappigs brengt. Dus wil je echt slagen op YouTube? Focus je op het beter zijn dan de rest door je eigen unieke ding te doen.

Meer hulp nodig met YouTube? Neem contact op!