Wat zijn YouTube kanaal rechten?

Wat zijn YouTube kanaal rechten?

Je kunt op YouTube twee verschillende soorten kanalen maken. Je kunt een persoonlijk kanaal aanmaken of je kunt een merkaccount aanmaken. Het merkaccount kan beheerd worden door meerdere personen met een YouTube kanaal. Er is maar één eigenaar van dit merkaccount en deze is dus meestal degene die ook de eigenaar is van je merk. De eigenaar van een merkaccount kan andere Google-account uitnodigen om het kanaal te bewerken en te beheren.

Wat gebeurt er met de videorechten na het uploaden?

In principe blijft de content die je uploadt naar YouTube van jou zelf. Je geeft echter wel een gedeelte hiervan op in ruil voor het gebruik maken van het platform. Dit staat in de algemene policy die je zelf moet accepteren bij het maken van een account.

Wat geef je op als je je video's uploadt naar YouTube?

Content op YouTube is alles wat een gebruiker uploadt inclusief geluiden, tekst, video en afbeeldingen. Wanneer je je inhoud uploadt naar YouTube dan verleen je hun een 'wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije en overdraagbare licentie om de inhoud te gebruiken, reproduceren, distribueren, afgeleide werken ervan voor te bereiden, weer te geven en uit te voeren in verband met de Service’ en zelfs het recht om ‘derative works van uw inhoud te maken, wat betekent dat ze hierin kunnen knippen en plakken en er nieuwe inhoud van kunnen maken.

Je verleent ook andere gebruikers van YouTube het recht om ‘dergelijke Inhoud te gebruiken, reproduceren, distribueren, weergeven en uitvoeren zoals toegestaan door de functionaliteit van de Service.’ De licentie is eeuwigdurend en onherroepelijk en ze kunnen kopieën van alles wat je uploadt voor altijd op hun servers bewaren, zelfs als je deze verwijdert.

Meer vragen over YouTube? Aarzel niet en neem contact op met ons team!