Wat zijn interne links?

Wat zijn interne links?

Interne links zijn links binnen je eigen domein. Het is dus een link die van de ene pagina binnen je website naar de andere pagina binnen je eigen website linkt. Interne links zijn het tegenovergestelde van externe links. Dit zijn links die 2 verschillende domeinen aan elkaar linken. Je kunt daar meer over lezen in ons artikel over externe links. De link naar het artikel over externe links in de vorige zin is een voorbeeld van een interne link.

Interne links zijn meestal om het navigeren op een website gemakkelijker te maken en zoals het eerdere voorbeeld over externe links een manier om iemand snel de mogelijkheid te bieden om informatie op een andere pagina te lezen.

Een andere vorm van interne links is een kruimelpad. Dit wordt ook wel eens breadcrumbs genoemd. Je kunt meer lezen hierover in ons artikel over het kruimelpad.

Nog een ander voorbeeld van interne links zijn de links die je aan de linkerkant van deze pagina kunt zien. Hier staat een link naar de H2 titel van dit artikel en links naar andere artikelen binnen deze categorie van onze online kennisbank.

Er wordt veel gebruikt gemaakt van interne linkbuilding binnen SEO. Via interne linkbuilding kun je waarde of ook wel eens ‘juice’ genoemd doorgeven aan een andere pagina. Als je meer wilt weten hoe interne linkbuilding werkt, lees dan ons artikel over interne linkbuilding.

SEO e-book downloaden

Wil je zelf aan de slag gaan met interne linkbuilding of besteed je het toch liever uit? Denk dan eens aan onze zoekmachine optimalisatie diensten en neem contact met ons op.